Univerzális távirányító (Irreco)

Az infra már kezd kihalni a telefonokból, pedig még van értelme. Nem adatcsere miatt, hanem hogy lehessen távirányítani már infrás eszközt mobillal, például: tv, hi-fi, műholdvevő, cd-dvd lejátszó

Több régebbi típus is képes erre de soknak az a hibája, hogy az infra jel gyenge és csak fél méterről lehet kapcsolgatni a tévét, aminek nem vesszük hasznát, mert akkor már csak kinyújtom a kezem és megnyomom a tv kapcsolóját.
A nokia fejlesztői az n900-as tervezésekor csak a távirányító funkció miatt tettek infrát a telefonba, mert adat fogadására nem képes, csak a jelet adja, akár egy normál távirányító.

Már csak az univerzális távirányító program kell.

A neve "QtIrreco". Ezt szintén megtalálod a kibővített repository-ban.

A honlapjuk :Irreco

QtIrreco_taviranyito


krisz441

2013.04.22

szia ne haragudj de nekem mint átlagos embernek ez magas .. :D nem lehetne le egyszerűsíteni egy videóval pl ? mert akkor könnyebb lenne :)


szabi

2013.03.11

Köszi!


Oldalgazda

2013.03.02

Ha lejjebb elolvasod a kommenteket akkor a megoldás is ott van, mert másnak is volt már ilyen gondja.
A megoldás a 2012.01.18.-ai dátumnál van.


szabi

2013.03.01

Helló.Én leszedtem a QtIrrecot és néztem a videót hogy hogy kell használni de ha én elindítottam akkor és próbáltam kiválasztani a távirányítókat akkor nekem nem volt benne semmi.mi lehet a baj? ezt amit meg te mutatsz nem tudom letölteni.


Oldalgazda

2012.09.18

Kb 3-4 méter.


Joker

2012.09.17

Szia !

A hatótávról tudnál nekem mondani valamit, csak körülbelül persze ;-) a,úgy garat az oldalhoz ! :-)


Oldalgazda

2012.07.24

Én látom, hogy csak másodszorra adtad meg a rendes címed :) .Pont ezért nem találod az én címem sem, hogy ne spam-eljenek.


Tamas

2012.07.24

Hehe :) Értelek. Esetleg privát elérhetőséged hol lehet megtalálni? Vagy te látod az enyém? :)


Oldalgazda

2012.07.24

Örülök, hogy neked is megy, már azt hittem senki nem tudja megcsinálni rajtam kívül. Egyébként nem vagyok programozó csak szeretem addig csinálni a dolgokat amíg jók nem lesznek.
A múltkor például egy tabletnek a nand flash memóriája nyiffant ki és már odáig jutottam, hogy kiforrasztom és újraflashelem de nem volt megfelelő méretü PIC égető a környezetemben a nand flashhez és inkább eladtam a tabletet alkatrésznek. Pedig már megvolt a progi amit beleégettem volna csak a megfelelő méretű égető drágább volt mint a tablet.
de majdnem megcsináltam


Tamas

2012.07.23

Igen, sudo gainroot
és chmod 777 /opt/maemo/usr/bin/qtirreco -val megy. Amúgy programozó vagy? Mert n90-ra én is próbálok írni pprogramot, kisebb nagyobb sikerrel. bár belső program lesz, magamnak írom, más nem veszi hasznát. Csak a azért mert nincs laptop, és most ez a kis laptopom :)


Oldalgazda

2012.04.24

A leírás lépésről lépésre itt van kettővel lejjebb a 2012.01.18.-ai hozzászólásomban.
Kezd el csinálni és ahol megakadsz azt írd meg.


cxaxoxc

2012.04.23

Szia! Az elobb valahogy mashova kerult amit irtam. Szoval, nekem is HTTP requiest failedet ir ki. Innen hogyan tovabb?


Oldalgazda

2012.04.11

Először is telepítsd fel.


cxaxoxc

2012.04.10

Üdv! Engem érdekelne ez a program, de még kezdő vagyok! Esetleg tudnál segíteni nekem abban, hogy részletesen, lépésről-lépésre leírod nekem hogy hogyan tudom működésre bírni a progit? Kb 3 hete van meg az N900-am, és még csak ismerkedem a benne rejlő lehetőségekkel:D Előre is köszi a segítséget!


Oldalgazda

2012.01.18

Sikerült rátalálnom a problémára. Nem tudom miért nem fér hozzá az adatbázishoz a qtirreco de sikerült módosítani a programot.
Le kell tölteni ezt a fájl-t ( qtirreco ), majd ki kell cserélni az eredetivel a telón, ami ebben a mappában van: /opt/maemo/usr/bin/
Végül jogokat kell neki adni, amit én a "midnight commander"-rel csináltam (csak rootban megy):
-A qtirreco legyen kijelölve
-felül a "file" fül
-chmod
-7 sorban legyen x:(read by owner) (write by owner) (execute/search by owner) (read by group) (execute/search by group) (read by others) (execute/search by others)
-set

Ha minden stimmelt akkor el kell indulnia és lesz kódletöltés is.


Oldalgazda

2012.01.13

Valóban valami baj van az adatbázissal az irreco-nál, mert nem hajlandó a telefon letölteni semmit és azt írja, hogy ( http requested failed ) vagyis hiba van az adatbázis elérése közben.
Lehetséges, hogy tovább nem támogatja az irreco az n900-at. Bár remélem nem erről van szó, hanem csak áthelyezték az adatbázist máshova.
Azért ennek még utána nézek.


Oldalgazda

2011.12.19

Mégis, mi nem működik,kicsit pontosabban?


Feccc

2011.12.15

Sajna nem műkszik a kodletőltés.. Őtlet?

Biztonsági kérdés: