Live focus

A live focus egy olyan alkalmazás ami lehetővé teszi, hogy az autó fókusz-t át lehessen váltani manuális fókuszra, és azután kézzel lehet a fókuszpontot megkeresni.
Ennek az opciónak fényképezéskor nem lehet sok hasznát venni, mert a telefon autófókusza elég jó, így nincs értelme kézzel beavatkozni.
Viszont az már idegesítő amikor videót szeretnénk csinálni valahol és a videózás során kellene közeli és távoli eseményeket megörökíteni, mert ilyenkor az lesz éles felvétel ahol a videózás el lett kezdve, például a közeli eseménynél, majd a távolabbi esemény videózása már homályos lesz.
Ennek oka az, hogy az átlag kamerák nem keresik a fókusz pontot videózás közben. Az n900 sem keresi a fókuszt videózás közben de az alkalmazással kézzel lehet fókuszálni és a távoli események is és a közeliek is élesek lesznek.

Mindemellett az alkalmazással ki lehet kapcsolni a videózás alatti vörös jelzőfényt vagy akár a vakut is lehetőség van ki-be kapcsolgatni.

Telepítése a már megszokott repókból "live focus" névvel lehetséges.
Az applikáció előhívása a közeledés érzékelő eltakarásával történik. Az előhívás után a megjelenő kis ablakban lesz egy billentyűzet kép egy zöld ponttal. Ekkor autófókuszon van a telefon. A zöld pont megérintése után át fog változni piros pontra, ekkor kézi fókuszra lett kapcsolva a kamera és a szétnyitott n900-as qwerty billentyűzetén az "a" és az "s" billentyűk lesznek a közelre -távolra fókuszáló billentyűk.


Még nincs hozzászólás.
Biztonsági kérdés: